Nye fristelser i ny indpakning

Med projektet "Hesterejer" har Konsumfisk arbejdet på at finde nye anvendelsesmuligheder, afsætningsmuligheder samt øge værdien og kendskabet til hesterejer. I projektet deltog 27 fortøjer til fangst af hesterejer i Danmark. Herudover var partnere i Konsumfisk samt aktører udefra, bla. kokke, designbranchen og afsætningsekstperter en del af projektet. De hollandske rejekoncerner Heiploeg og Klaas Puul var med som sparringspartnere.

Hesterejen er meget kendt i lande som Holland, Tyskland og Belgien, mens den er forholdsvis ukendt i Danmark, og det til trods for, at den smager rigtig godt. Med projektet arbejdede Konsumfisk på at få forbrugernes øjne - og munde - op for de små hesterejer, og som projektleder Heidi Ebey udtrykker det: Gøre hesterejsen til et attraktivt supplement på de danske spiseborde.

Hesterejen er mindre og mere besværlig at pille, og en del af forklaringen skal findes her. Derfor har projektet arbejdet med at finde nye anvendelsesmuligheder, anderledes emballageformer og også arbejdet med spændende opskrifter.

Ny kogebog med den nordiske delikatesse: Hestereje

I samarbejde med Konsumfisk har Preben Madsen, køkkenchef på Restaurant Herregårdskælderen i Brørup, fremstillet en lille lækker kogebog med opskrifter på hesterejer. Preben Madsen har en særlig forkærlighed for den lille lækre hestereje og håber med bogen og de lækre opskrifter at være med til at brede kendskabet og efterspørgslen på hesterejer.

Tilknyttet fil:
Ny nordisk delikatesse - Hesterejer (2 MB)

Kontakt

Mere information kan fåes ved henvendelse til
Heidi Ebey Grønkjær
T 2441 6530
heidi@konsumfisk.dk