Skindstegt kulmule
Kulmule er den fisk, som Thorsminde-båden ’Pia Glanz’ fanger flest af. Her er en opskrift på stegt kulmule med blomkålspure og lun blomkålssalat.
Opskrift: Annemette Vinther Fruergaard
Foto: Henrik Vinther Krogh
Blomkålspuré
- 1 stk. blomkål
- 1 dl fløde
- 1 dl mælk
- 100 g smør
- 2 fed hvidløg
Blomkålen deles i grove buketter
Koges med hvidløg, i mælk og fløde tilsat lidt salt. Kog blomkålen mør under låg.
Hæld væden fra, men gem den, hvis tykkelsen på pureen skal justeres. Blend blomkålen til en lind puré, og smag til med smør, salt og peber.
Lun blomkålssalat
- 1 stk. blomkål
- 1 spsk olivenolie
- 65 g saltede peanuts
- Skal af 1 usprøjtet citron
- 1 bdt purløg
- 1 knivspids peber
Steg peanuts på en tør pande til de tager farve.
Rens blomkålen og del den i små buketter. Steg blomkålen i olivenolie til buketterne har taget farve og er let møre.
Riv citronskal fint.
Vend blomkålen i citronskal og peber. Drys masser af hakket purløg og de ’brændte’ peanuts over.
Skindstegt kulmule
- 800 g kulmulefilet med skind
- 1 smule smør
Kulmulen skæres i 4 stykker og saltes let. Dup skindet med lidt hvedemel for at få en pæn ensartet stegeflade.
Steg kulmulen på skindsiden ved middelhøj varme i neutral olie. Når skindet er gyldent, tilsættes et par klatter smør, som bruses af. Det gør, at skindet løsner sig fra panden. Vend fisken, og lad den få et øjeblik, ca. 10 sekunder til sidst på kødsiden.
Server straks fisken med den sprøde skindside opad. Læg den på en god bund af blomkålspuré og server den lune blomkålssalat til.