Fiskefrikadeller

Fiskerne hiver hverdag kassevis af friske fisk op af havet, klar til sætte på bordet. Havets spisekammer gemmer på et utal af lækre fiskearter.

Vi danskere spiser gerne fisk, nogle af livretterne er rødspætter og torsk.

En lokal fisker udfordrer et køkken til at sætte nye arter på menuen – tør de lade deres køkken gå i fisk

Køkkenfolk inviteres ud i fiskerens eget farvand. Han viser dem fiskens vej fra hav til havn, og hvordan fisken ender som den lækkerest råvare i deres køkken.

Disse lækre fiskefrikadeller er lavet til en børnehave i forbindelse med produktionen af dokumentaren - Velkommen ombord, som vises på TVMIDTVEST.

Ingredienser

2 Fileter af torsk, lange, kuller eller sej
6 Bagekartofler
4 Æggeblommer
1-2 dl. Fløde
Friskekrydderurter fx persille, purløg, kørvel og dild
2 Charlotteløg
Lidt citronskal
½ Chili  - brændes af så den søde smag kommer frem
Salt og peber

Tilberedning

Fisken skæres i grove stykker og blandes med smuldrede bagekartofler, halv af hver.

Krydres med salt og peber og samles med æggeblommer og fløde. Lad det gerne stå og trække i en times tid. Imens snittes chalotteløg, den brændte chili og de friske krydderurter skæres.

Det hele røres til et fast masse, tilsæt evt mere fløde og smag til med salt, peber og citronskal.

Form frikadellerne.

Paneres i æggehvider, mel og brødkrumme.

Steges på en varm pande i olie og smør.