Velkommen ombord

Fra hav til bord...

En lokal fisker udfordrer et køkken til at sætte nye arter på menuen – tør de lade deres køkken gå i fisk? Køkkenfolk inviteres ud i fiskerens eget farvand. Han viser dem fiskens vej fra hav til havn, og hvordan fisken ender som den lækreste råvare i deres køkken.

Kokken Jesper Krabbe giver undervejs anbefalinger til at bruge de nye arter. Det hele sker med ét overordnet mål - at få danskernes øjne op, for den fantastiske råvare vi har lige uden for døren...

Følg med når vestfiskerne siger Velkommen Ombord.

Velkommen ombord - Kuller i børnehaven

Børn og pædagoger fra Sct Georgsgårdens børnehave i Lemvig skal sammen med fisker Thomas Hansen se og mærke nogle af de mange fisk, der landes i Hvide Sande. Og så skal de lave fiskefrikadeller til hele børnehaven.

Se afsnit

Velkommen ombord - Pighvar på kro(g)en

Jakob Møller og Thomas Damgaard servere gastronomi på Niels Bugge Kro. Nu skal de sammen med fisker Jesper Kobberholm på fiskeauktion i Thyborøn, for med egne øjne at se råvarer fra øverste hylde.

Se afsnit

Velkommen ombord - Kulmule som færdigret

Folk fra storkøkkenet Åkanden i Tarm er med Tamme Bolt på fiskeauktion i Thyborøn. Her skal de følge fiskens vej fra hav til havn, og se hvordan fisken ender som den lækreste råvare i deres køkken.

Se afsnit

Velkommen ombord - Havtasken i skolekøkkenet

Elever og lærer fra Nr. Nissum skolen er sammen med Johan Nielsen på fiskeauktionen i Thyborøn. De skal følge fiskens vej fra hav til havn. I skole køkkenet skal de sammen med Johan Nielsen filetere og tilberede havtaske.

Se afsnit

Velkommen ombord - Havkat på plejehjem

Personalet fra plejehjemmet Rosenlunden er på fiskeauktion i Hvide Sande sammen med fisker Kurt Adsersen. Kurt og Maja serverer havkat for plejehjemmets beboere, og de ældre er glade for frisk fisk.

Se afsnit

Velkommen ombord - Lange på efterskolen

Den unge fisker Martin Kynde vil gerne vise fiskeriet frem for elever og personale fra Lystruphave Efterskole, han håber de unge får øjnene op for fiskeriet som en erhvervsmulighed. Han købte sin første båd som 20-årig og nu ligger tegningerne til en helt ny kutter klar. Senere tager han forklædet på og går med eleverne i køkkenet for at servere lange på efterskolen.

Se afsnit

Velkommen ombord - Rødspætter på rad og række

Kenneth Nielsen er lige kommet ind i havnen i Thorsminde med 9.600 kg blandet fisk primært rødspætter. To kokke fra Skov er stået tidlig op for at se de friske fisk direkte fra havet. Senere skal de sammen med fiskeren tilberede de friske rødspætter til medarbejderne på virksomheden i Glyngøre.

Se afsnit

Velkommen ombord - Kuller i hytten

Den erfarne fiskeskipper Johnny Pedersen tager Lone Mark og Peter Sørensen fra Vesterhavshytten i Agger med ombord. Han vil gerne vise fisk i den bedste kvalitet, frisk fra Nordsøen. Sammen udvikler de en helt ny ret til cafeteriaet i Agger, fish and chips.

Se afsnit