Helstegt rødspætte med kartofler og persillesauce

Fiskeskipper Martin Kyndes favorit fiskeret efter den første dag på havet.

Salaten

Grønkål skylles og "plukkes" af stilken. Kålen hakkes helt fint.
En lille smule fløde piskes sammen med lidt citronsaft, flormelis, salt og peber, og vendes i kålen.
Kålen ligges i en skål og ovenpå kommes appelsin både uden hinder, ristede hasselnødder og syltede perleløg.

Syltede perleløg

Lav en lage af 2 dl eddike, 1 dl frosne bær evt. Hindbær eller solbær og 3 dl sukker. Lagen koges op og løgene hældes i. Der kan med fordel bruges perleløg fra frost.

Vær opmærksom på at perleløgene skal trække et par dage i køleskabet inden de skal spises.

Syltede rødbeder

Rå rødbeder vaskes og koges til de er møre. Derefter overhældes de med koldt vand så skrællen slipper. Rødbederne "smuttes" og skæres i skiver.

Kog en sukker/eddike lage af 3 dl eddike og 4 dl sukker. Kom lidt peberkorn i lagen.

Rødbedeskiverne kommes i glas og varm lage hældes over. Glassene lukkes og stilles køligt.

Vær opmærksom på at rødbederne skal trække et par dage inden de skal spises.

1/2 liter persillesauce

Ingredienser

5 g smør
2-3 spsk mel
2 dl kartoffelvand
2 dl mælk
Salt og peber
Hakket persille

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og pisk melen i, så smørret er "mættet".
Kom væsken i lidt efter lidt mens der piskes for at undgå klumper. Smag til med salt og peber og kom den hakkede persille i.

Helstegte rødspætter

Friske hele rødspætter flåes og rengøres. Vendes i rugmel og steges af på en varm pande i rigeligt smør og svinefedt. Jeg steger ca i halv af hver.

Serveres med kogte kartofler og citronbåde.