Gratineret havkat
Efterårets sæson-fisk sætter Annemette Vinther ind i ovnen
Ingredienser
Til fire personer skal du bruge:
800 gram havkat-filet
2 dl cremefraiche 38 %
1 dåse flåede tomater
4 spsk kapers
1 porre
salt, peber, cayennepeber
Tilberedning
Fisken skæres i 8 stykker.
Et ildfast fad - eller 4 små cocotter - smøres, og fisken lægges heri.
Sørg for at fisken er ”duppet” tør, drys med salt, peber og lidt cayennepeber.
Kom cremefraichen i en skål. Skær porren i helt tynde ringe og vend dem i cremefraichen.
Hæld væden fra tomaterne, hak dem, og kom dem i sammen med kapers. Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Kom det over fisken i et jævnt lag, og bag den i ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.
Server retten som forret med groft brød eller som hovedret med for eksempel frisk pasta.