Gratineret havkat

Efterårets sæson-fisk sætter Annemette Vinther ind i ovnen

Ingredienser

Til fire personer skal du bruge:

800 gram havkat-filet

2 dl cremefraiche 38 %

1 dåse flåede tomater

4 spsk kapers

1 porre

salt, peber, cayennepeber

Tilberedning

Fisken skæres i 8 stykker.

Et ildfast fad - eller 4 små cocotter - smøres, og fisken lægges heri.

Sørg for at fisken er ”duppet” tør, drys med salt, peber og lidt cayennepeber.

Kom cremefraichen i en skål. Skær porren i helt tynde ringe og vend dem i cremefraichen.

Hæld væden fra tomaterne, hak dem, og kom dem i sammen med kapers. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

Kom det over fisken i et jævnt lag, og bag den i ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.

Server retten som forret med groft brød eller som hovedret med for eksempel frisk pasta.