L757 Aaltje Postma

Mit navn er Tamme Bolt. Jeg er født og opvokset i Holland, men har boet det meste af mit liv i Thyborøn, hvor jeg har mit liv med fiskeri og min familie. Jeg er født ind i fiskeriet og er fjerde generation i en fiskerfamilie. Jeg er gift med Helle og sammen har vi fire børn. Skibets navn er hollandsk og er min mors ungepigenavn.  

Jeg kan godt lide selv at gå forrest og er med på mange fangstrejser. Skibet sejler 275 dage om året, hvor jeg selv sejler 150 dage. Min hverdag er uforudsigelig som vejret. Det kan jeg godt lide. For mig handler det om at være klar, når fiskene er der.

At have et fiskefartøj af min størrelse svarer nogenlunde til at have en mellemstor virksomhed på land. Her er også banker, revisorer der skal besøges og man er som reder og skipper også personalechef, motivator osv. - alt hvad der hører til driften af en ”almindelig” virksomhed. Herudover har jeg en del organisationsarbejde.

Fartøjet er bygget i år 2000 og har senest i 2017 gennemgået en større ombygning. Skibet er et topmoderne fiskefartøj, hvor der i dag er optimale forhold for at lande fisk i allerhøjeste kvalitet. Boligforhold og arbejdsforhold for besætningen ombord er ligeledes blevet forbedret, så alle eksempelvis har egen kahyt.

Besætningen består af 9 mand, hvor 6 er på havet ad gangen. Vi har altid haft 1-2 lærlinge fra fiskeriskolen i Thyborøn med ombord og de fleste af de unge, der har været med, er stadigvæk i erhvervet.

Vi fanger mange forskellige slags spisefisk. Det være sig rødspætter, rødtunger, pighvar, kulmule, havtaske, kuller, mørksej og torsk.

Skibet har 30-40 tons fisk i lasten, når vi lander. Vi losser fisken i det øjeblik skibet lægger til kaj, for hurtigst muligt at få fisken gjort klar til salg. Vores fisk sælges på Danske Fiskeauktioner, som har internet auktion, hvilket betyder, at der sidder opkøbere rundt i hele Europa – Danmark, Tyskland, Holland, Italien, Spanien, blot for at nævne nogle. Fisken kan være hos kunden dagen efter vi er landet.

For forbrugeren og den professionelle indkøber kan fisken købes hos henholdsvis fiskehandleren og fiskegrossisten. I vestkystens havne er der flere muligheder at vælge imellem.

Nordsøen og Skagerrak.

Fiskepladserne ligger typisk 10-20 timers sejlads fra land.

L757 Aaltje Postma er et kombi-fartøj til to trawl og flyshooting.

Fartøjet har løbende foretaget investeringer i redskaber, der skal sikre maksimal hensyn til havmiljø, brændstofforbrug og sikre uønsket bifangst. Investering i nye selektive fangstredskaber, skal derudover være med til at øge kvaliteten af de landende fisk.

Tamme Bolt
L757 Aaltje Postma
Kaldenavn:
Tlf.: 40 17 43 35
Mail.: tammebolt@gmail.com
Facebook: L757 Aaltje Postma