L120 Linette

Vi er to ejere/skippere på L120 Linette. Mit navn er Alfred Fisker Hansen og min partner er Tommy Svart. Vi har begge fisket hele vores voksne liv og er begge uddannede fiskeskipper af 3. grad. 

Det frie liv og mit jægerinstinkt er min drivkraft. Det er også vigtigt for mig, at den fisk vi fanger, er af god kvalitet og fisket i respekt for havet. Vi skal også have fisk i morgen.

I min fritid er jeg også jæger og elsker at gå på jagt. En tur på motorcykel bliver det også til i ny og næ.

Jeg er gift med Susanne og sammen har vi tre børn, Peter, Linette og Lasse. Ingen af dem vil være fisker – endnu da, men jeg arbejder på sagen i forhold til mindste skud på stammen.

Råvarer hentet med egne hænder smager jo bare godt, men min fiskelivret er stegt rødspætter og helleflynder i ovn.

Fartøjet er bygget i 2002 på Vestfærftet i Hvide Sande. Siden er skibet blevet forlænget og forbedret i forhold håndtering af fisk, mandskabsforhold mm.

8 mand, hvor 5 er på havet ad gangen. L120 Linette har 300 havdage og ca. 250 fiskedage.

Vi fanger mange forskellige slags spisefisk. Det være sig rødspætter, rødtunger, pighvar, ising, kuller, mørksej og torsk. Vi lander oftest i Thyborøn til Danske Fiskeauktioner og vores fisk sælges herigennem til hele Danmark og det det europæiske marked.

Nordsøen (norsk farvand). I sydlige Nordsø fanger vi fladfisk (eksempelvis rødspætter) og i nordlige Nordsø er det rund fisk (eksempelvis torsk).

Vi fisker med trawl. I 2016 gennemgik fartøjet en større ombygning, hvor lastrummet blandt andet blev bygget om, med det formål at bidrage til kvalitetsforbedring af fangsten og arbejdsmiljøet ombord. Fartøjet har ligeledes investeret i trawl- og skovl sensorer, der kan medvirke til at spare brændstof og skåne havmiljøet.

Alfred Fisker Hansen
L120 Linette
Tlf.:  41 42 03 60
Mail.: alfredfisker@gmail.com
Facebook: L120 Linette

image description
Heidi Ebey Grønkjær
Konsumfisk