L549 Frida Amalie

Mit navn er Johnni Munksgaard. Jeg er skipper og medejer af L549 Frida Amalie, som er et helt nyt skib. 

Efter afsluttet 9. klasse, tog jeg landbrugsuddannelsen og blev faglært landmand. Det var dog ikke landmand, jeg havde lyst til at være. Jeg valgte at blive fisker og har stort set været i fiskeriet, siden jeg var 18-20 år, og altid konsumfiskeri på nær 6 mdr.

Jeg har sejlet med lidt forskellige fartøjer. ”Anders Nees”, hvor jeg havde part i skibet. Da den blev solgt, blev jeg deleskipper på gamle L649 Martine i ca. et år. Herefter fik jeg mulighed for at købe part i nybygningen L549 Frida Amalie, hvor Henning Kjeldsen ejer den anden halve part.

Jeg bor i Thyborøn sammen med min familie. Jeg har to piger, Frida og Amalie, som i øvrigt lægger navn til skibet.

Nybygningen L549 Frida Amalie, der blev færdiggjort i 2017, er blevet til i et samarbejde mellem Vestværftet i Hvide Sande og Kynde & Toft i Thyborøn.

Besætningen består af i alt 10 mand, hvor vi er afsted fem mand ad gangen. Vi har altid to lærlinge med ombord.

Spisefisk i sæson. Nettet kan derfor indeholde lidt af hvert af gode nordsøarter – rødspætter, torsk, kulmule, kuller, havtaske og meget mere.

Vi har stor fokus på kvalitet. Fiskene renses ombord og bliver straks lagt på is efter fangst, så den bevarer den høje og friske kvalitet. Det starter med korrekt håndtering ombord i forhold til rensning og isning. Auktionen sikrer dernæst korrekt opbevaring og ubrudt kølekæde i forhold til den videre transport. Både fiskefartøj og auktion sørger desuden i samarbejde for, at der er fuld sporbarhed på fisken på vejen frem til middagsbordet.

Nordsøen.

Planen er at fiske kombineret, enten med vod eller trawl, alt efter sæson og forekomster af fisk i hele Nordsøen. Fisken losses i enten Thyborøn eller Hanstholm, afhængigt af afregningspriserne.

Johnni Munksgaard
L549 Frida Amalie
Kaldesignal:
Tlf.: 5334 8671