L347 Palermo

Johnny Pedersen er navnet. Mit ”Øgenavn”, som er almindeligt brugt ved vestkysten, er Johnny Skrædder. Det er et familienavn, der går mange generationer tilbage, og forklarer, hvorfor L347 Palermo har nål og tråd på skibssiden. Jeg er gift med Helle, som er rådgiver på Jobcenter, Holstebro. Vi har to sønner og en hund og vi er i øvrigt lige blevet bedsteforældre.

Jeg begyndte at fiske i Nissum Fjord, da jeg var fem-seks år, og forlod skolen i midten af 8. klasse for at tage hyre på en fiskekutter. Jeg kunne ikke forestille mig et andet liv, også selvom jeg er faldet over bord ude i søen 3 gange ;-) Min fiske livret er fyldt pighvar.

I min fritid er jeg også jæger. Det er en god kombination at gå på jagt efter ænder, gæs og kronvildt i land, og så være klar til en havdag, når blæsten har lagt sig. Jeg bruger også meget tid som medarrangør til diverse fiskedage, hvor vi slår et slag for den friske fisk.

Bygget i 2008 af Vestværftet i Hvide Sande, men blev gjort færdig af smeden i Thorsminde. Lasteevnen er op til 25 ton rødspætter. Palermo er et typisk Thorsminde fartøj.

Besætningen tæller 7 mand. Typisk 5 ombord og et par stykker i land. Antallet af dage på havet er som regel 2-3; max. 4 dage. For vi vil jo gerne komme hjem med så frisk fisk som muligt.

Torsk, rødspætte, pighvar, tunge, havtaske og også lidt kulmule i den nordlige del af Nordsøen. Årligt bliver det til cirka 400 ton spisefisk. Alt fisken bliver landet på Danske Fiskeauktioner i Thorsminde.

Fisken bliver søpakket ombord på havet. Det betyder, at de bliver renset, sorteret, vejet og pakket i kasser med is, så de er klar til at blive sat direkte ind i auktionens kølerum til salg. Søpakket fisk giver generelt en bedre kvalitet til kunden og en bedre pris til mig.

Nordsøen – langt og tæt på land.

L347 Palermo er et garnfartøj og en udbredt måde at drive fiskeri på. Fisk fanget af garnfiskere har som regel en høj kvalitet og friskhed.

Johnny Pedersen
L347 Palermo
Kaldenavn: OYIV
Tlf.: 20 14 68 84 - Tlf ombord: 46 94 91 72
Mail.: l347.jp@gmail.com
Facebook: Johnny Pedersen