L232 Tove Kynde

Mit navn er Martin Kynde og mit skiw L232 Tove Kynde er opkaldt efter min mor.

Jeg har altid fisket og fik fod på eget dæk i 2014, hvor jeg etablerede mig med mit skib sammen med en anden fisker fra Thyborøn, Tamme Bolt. Jeg har været lærling på Tammes skib, L757 Aaltje Postma og det blev starten på et godt makkerskab med Tamme, som har været med til at gøre det muligt for mig at begynde som selvstændig ved at købe en lille trækutter sammen med ham.

På den måde har jeg fået en start tilgang til fiskekvoter og jeg har haft en jeg kunne ”spare” med. Det er ikke så almindeligt mere med små trækuttere her på vestkysten. For mig er det dog en god måde at starte på i fiskeriet.

Det bedste ved at være fisker må være friheden, komme væk fra det hele. Modsat er det værste, at være væk fra kæresten der hjemme.

Fartøjet er bygget i 1973 i Lemvig.

Vi er en ung besætning på i alt 4 mand. Tre faste og en lærling. Kutteren har 175 havdage om året og vi er afsted 3-4 dage ad gangen.

Torsk, kuller og rødspætter. Vi kan lige præcis have 347 grønne fiskekasser ombord. En kasse kan indeholde op til 30 kg fisk, afhængig af art og størrelse på fisken.

Hovedsagelig Skagerrak, samt Nordsøen og Østersøen.

Vi fisker med snurrevod efter torsk, kuller og rødspætter. Alt fisken bliver søpakket ombord på havet. Det betyder at fisken er sorteret, rengjort, vejet og iset ombord – klar til salg, når vi kommer ind.

Martin Kynde
L232 Tove Kynde
Tlf.: 42 38 29 77
Mail.:  martinkynde@live.com
Facebook: Tove Kynde L232