RI244 Rikke Høy

På RI244 Rikke Høy er der mindst to bankende hjerter for fiskeriet. Poul Høj (f1964) og Dennis Birnbaum (f.1987) som ejer skibet, samt de 7 mand, der har hyre på fartøjet.

Dennis kom med Rikke Høy i 2007 og købte part i skibet i 2010. 15 % indtil videre, som gerne skulle forøges inden for de kommende år.

Poul:
”At få Dennis med som makker, er det bedste der er sket for mig. Der er blevet mere tid til familien”.

Dennis:
”Som fisker er du en fri fugl. Du er ikke bundet op af et syv-til-fire job og fremtiden er lys”.

Fartøjet er bygget i år 2000 og har senest i 2017 gennemgået en større ombygning. Skibet er et topmoderne fiskefartøj, hvor der i dag er optimale forhold for at lande fisk i allerhøjeste kvalitet. Boligforhold og arbejdsforhold for besætningen ombord er ligeledes blevet forbedret, så alle eksempelvis har egen kahyt.

Besætningen består af 9 mand i alt med de to ejere. Der er typisk 5-6 mand på havet ad gangen.

Vi fanger mange forskellige slags spisefisk. Det være sig rødspætter, rødtunger, pighvar, kulmule, havtaske, kuller, mørksej og torsk.

Vores fisk sælges på Danske Fiskeauktioner i Hvide Sande, som har internet auktion, hvilket betyder, at der sidder opkøbere rundt i hele Europa – Danmark, Tyskland, Holland, Italien, Spanien, blot for at nævne nogle. Fisken kan være hos kunden dagen efter vi er landet.

Vi pakker færdig i kasser på havet. Der er meget mere fokus på sporbarhed. Forbrugeren vil vide hvor og hvornår det er fanget. Så vi pakker det så det lægger flot slagsklar.

Nordsøen og Skagerrak.

RI244 Rikke Høy er en garnbåd. At fiske med garn betyder, at vi fanger fisken, når den bevæger sig. Vi har flere forskellige fiskeredskaber og garn at arbejde med – rødspættegarn, tungegarn og torskegarn. Vi prøver os frem. Om sommeren fisker vi pighvar, hvor garnene står mellem tre og fem dage.

Dennis Birnbaum & Poul J. Høj
RI244 Rikke Høy
Kaldesignal: OVYO
Tlf.: 28 55 88 84 (Dennis) – 20 89 30 42 (Poul)
Mail.: ri244rikkehoy@gmail.com
Facebook: Rikke Høy RI244