L518 Anette

Johnny Poulsen har fisket siden afslutningen af 9. klasse og har desuden skippereksamen af 3. grad.

Tilbage i 1998 købte jeg mit første skib sammen med min bror Niels. I 2005 blev jeg eneejer. I 2007 blev der igen handlet, og nu kommer så den første nybygning L518 Anette, som er opkaldt efter min søster.

L518 er opbygget omkring et skrog, der er bestilt hos Vestværftet i Hvide Sande og bygget i Riga. Al aptering og afsluttende arbejde er foretaget i Thorsminde. Fartøjet blev forlænget i 2016, hvilket betød, at der blev væsentlig bedre arbejdsforhold ombord, ligesom det gav mulighed for at forbedre køleforholdende ombord og dermed give kvaliteten på fisken et ekstra hak op. 

L518 Anette er i øvrigt et søsterskib til L 347 Palermo, som blev leveret til Thorsminde i september 2008.

Besætningen, som tæller 6 mand, har vi haft siden L518 Anette kom til i 2008. Jeg har rigtig mange havdage om året – vel nok omkring de 250. 

Antallet af dage på havet er som regel 2-3; max. 4 dage. For vi vil jo gerne komme hjem med så frisk fisk som muligt.

Torsk, rødspætte, pighvar, tunge, havtaske og også lidt kulmule i den nordlige del af Nordsøen.

Årligt bliver det til cirka 400 ton spisefisk. Alt fisken bliver landet på Danske Fiskeauktioner i Thorsminde.

Fisken bliver søpakket ombord på havet. Det betyder, at de bliver renset, sorteret, vejet og pakket i kasser med is, så de er klar til at blive sat direkte ind i auktionens kølerum til salg.

Allerede inden fartøjet når i land, er salget af fisken i gang. Vi meddeler auktionen, hvilke mængder og fiskearter, der er i lasten, samt tidspunktet for, hvornår vi lander. Auktionen videresender oplysningerne til netværket af indkøbere, som så kan tilrettelægge det videre salg. Den erfarne indkøber kender det enkelte fartøjs kvalitet på fisk og ved præcis, hvad de går efter.

Nordsøen – langt og tæt på land.

L518 Anette er et garnfartøj og en udbredt måde at drive fiskeri på. Fisk fanget af garnfiskere har som regel en høj kvalitet og friskhed. 

Johnny Poulsen
L518 Anette
Kaldesignal: OWDX
Tlf.: 2142 7135  
Mail.: johnny.poulsen@mail.dk