L654 Pia Glanz

Lennart Glanz Christensen, 27 år er opvokset i Thorsminde, som søn af fiskerskipper John Christensen. Partsindehaver af Pia Glanz i tre et halvt år sammen med sin far og fætter. Uddannet skipper. Bor i Mejdal ved Holstebro. 

Efter HTX-eksamen søgte Lennart Glanz Christensen ind til Søværnet, hvor planen egentlig var, at han skulle være officer. Men efter kun syv måneder valgte han fiskeriet frem for den sømilitære tjeneste.

”Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skulle lave, og jeg kan godt lide, at vi bliver betalt for det, vi laver. I Søværnet fik alle jo en fast hyre uanset indsats. Her er det altid sjovt, når vi fanger mange fisk”, siger Lennart Glanz Christensen.

Brian Kjærgaard Jensen, 26 år er opvokset i fiskerfamilie i Thorsminde. Fætter til Lennart Glanz Christensen og har fisket i to år med Pia Glanz, som han også har været medejer af det seneste år. Fisker siden han forlod 9. klasse og har afsluttet skipperuddannelsen. Bor i Holstebro. 

”Det er spændende og udfordrende at være fisker. Vejr og fangst gør, at der ikke er to dage, der er ens. Lønnen er okay, men det er også hårdt arbejde. Til gengæld har du helt fri, når du har fri”, siger Brian Kjærgaard Jensen. 

Det jagt-instinkt, der driver mange fiskere, følger han også på land, hvor fritiden blandt andet bruges på andejagt.

Otte år gammelt fiskefartøj, der både kan fiske som trawler og flyshooting. Bygget i Hvide Sande på Vestværftet, der få uger forinden også byggede den garnbåd, som indtil til sommeren 2014 bar navnet L654 Pia Glanz.

Pia Glanz er arbejdsplads for ti fiskere, og besætningen er præget af et særligt fællesskab med overvejende unge fiskere ombord.

Det bliver årligt til 1,3 ton konsumfisk. Mest kulmule og rødspætte, men også torsk og kuller, ligesom der går rødtunger og pighvar i nettet.

Størstedelen af fiskeriet foregår i Nordsøen. I både dansk, norsk og engelsk farvand.

L654 Pia Glanz fisker som trawler og flyshooting.

John Christensen
L654 Pia Glanz
Kaldenavn: 
Tlf: 9749 7167 / 2066 2875 / 2066 9709
Facebook: L654 Pia Glanz og L632 Bolette