RI344 Mikkel Louise

Fartøjet RI344 Mikkel-Louise er en trawler med hjemhavn i Hvide Sande. Ombord er der to ejere. Torben Johansen, og Thomas Pedersen som købte part i skibet i 2011. Begge har skippereksamen af 3. grad og har fisket hele livet.

Torben (f1961)
”Vi har taget springet og er i gang med at bygge nyt skib. Den er klar til fiskeri i august 2019. Det nye skib bliver en såkaldt flyshooter.

Vi må gøre noget for at sikre dygtige folk med gode arbejdsvilkår. Det er også en af årsagerne til, at vi bygger nyt skib.

Thomas (f1973)
”Det bedste ved at være fisker, er overraskelsen/kicket ved at se fangstens størrelse. Det er også udfordringen, der ligger i at skal finde fisken, når vi er ude at sejle”.

Skibet er efterhånden en ældre dame, men er løbende moderniseret og er i dag et velfungerende fartøj, der fisker efter konsum hele året. Fartøjet er bygget i 1981 og forlænget i år 2000.

RI 344 Mikkel-Louise har 5 mand i besætningen, hvor der er 4 mand på havet ad gangen. Skibet er i gang med et generationsskifte, og der planlægges yderligere generationsskifte med tiden. Vi kigger efter nye unge kræfter, der ønsker at etablere sig i fiskeriet.

”Vi er gerne afsted 5-6 dage på en rejse. Kommer vi ind torsdag nat, sejler vi gerne fredag middag, fortæller Thomas”.

RI344 fisker efter konsum (spisefisk) hele året. Udvalget af fisk svinger mellem årstiderne, men vi har gerne følgende fisk med til havn: rødspætter, rødtunger, pighvar, ising, kuller, mørksej og torsk. Vores fisk sælges over auktionen i Hvide Sande og bliver videresolgt til Danmark og det europæiske marked.

Vi driver vort fiskeri i Nordsøen og Skagerrak. Her fisker vi de fleste danske spisefisk.

Konsumfiskeri med to-trawl system, hvor vi lægger meget vægt på kvalitet og komme ind med frisk fisk. Når vi får fisken ind, er der folk, der går i gang med at rense og skylle med det samme. Efter rensning bliver fisken kølet ned til 0 grader. Der kommer labels på, som fortæller, hvad det er for en art, størrelse og hvor og hvornår det er fanget.

Torben Johansen Høj  & Thomas Pedersen
RI344 Mikkel-Louise
Kaldesignal: OZUU
Tlf.:  23259258 & 21478123
Mail.:  ri344mikkellouise@gmail.com