Gratineret torsk

med tomattapenade, bagte tomater og vesterhavsost

Annemette Fruergaard har sammensat en lækker ret af torsk med tomattapenade, bagte tomater og vesterhavsost.

Ingredienser

500 g torskefilet uden skind og ben
1 glas gode soltørrede tomater
Lidt olivenolie
2 fed hvidløg
3 kviste timian
Ca. ½ dl fintrevet vesterhavsost
Salt og peber
Lidt sukker
1 bk gode små tomater, evt cherry blomme tomater

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 grader.

Halver tomaterne og krydr dem med salt, peber og en lille smule sukker. Bag dem i ovnen til de har en fin ”sort” skorpe, det passer nogenlunde med tiden indtil fisken er klargjort og tilberedt.

Gå fisken efter for ben og fjern dem, du evt. finder. Del fisken i 4 store stykker eller 8 mindre. ”Dup” fiskestykkerne med et rent klæde så de er tørre. Læg dem på bagepapir på en bageplade.

Kom de soltørrede tomater i en blender og tilsæt hvidløg, timian og lidt olivenolie

Blend tomaterne til en lind masse, der har en ”tyk” konsistens og smag til med salt og peber. Kom tomattapenaden på fisken så den er fordelt i et jævnt lag og drys den med et godt lag vesterhavsost.

Bag fisken i 10-12 min i ovnen til den er flot gratineret.

Server fisken på salat eller sauteret kål, pynt den af med de bagte tomater og krydderurter efter smag.