Torsk med sprød topping
Ingredienser
500 g torskefilet uden skind og ben
En smule olivenolie
Salt
1 skive rugbrød
½ dl rasp
½ dl mandler
½ fed hvidløg
1 lille håndfuld persille
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader.
Gå fisken efter for ben og fjern dem, du evt. finder. Del fisken i 4 store stykker eller 8 mindre. Gnid fiskestykkerne med en smule olivenolie og krydr med en anelse salt.
Læg dem på bagepapir på en bageplade.
Topping
Skær skorpen af rugbrødet. Kom rugbrød, rasp, mandler, det pillede, halve hvidløgsfed, skyllet persille, salt og olivenolie i en foodprocessor. Blend det, til det hele er findelt, men hvor mandlerne stadig kan ”ses”. Fordel blandingen ovenpå fiskestykkerne i et jævnt lag.
Bag fisken i den varme ovn i ca. 10-15 minutter.
Server evt. fisken med smørsauteret kål og små smørstegte kartofler til.