Marinader

Det er let at marinere hesterejer, uanset om de skal nydes på en mad, i en salat eller stegt hele med skal.

Preben Madsens marinader åbner flere muligheder.

Ny nordiske delikatesse - Hesterejer
Preben Madsen, der er køkkenchef på Restaurant Herregårdskælderen i Brørup, har udviklet opskrifterne i kogebogen “Ny nordisk Delikatesse - hesterejer”, som denne opskrift er hentet fra.

Persille-hvidløgsmarinade

1 bundt persille
1 fed hvidløg
1 dl koldpresset rapsolie
2 spsk. solsikkekerner
Salt og peber

Pluk persillen, kassér stilkene og skyl bladene godt
Pil hvidløgsfeddet
Blend persille, hvidløg og olie til ensartet konsistens
Tilsæt solsikkekerner og blend
Smag til med salt og peber
Hesterejer kan fint trække en dag i marinaden, inden de skal spises. Alene med et stykke brød, vendt i nykogt pasta eller i en salat.
Marinaden er også en let og sommerlig alternativ sauce at dryppe over grillet og stegt fisk.

Timian-honning-citronmarinade

2 spsk. timianblade
½ dl vodka
1 spsk. honning
Saften af 1 citron

Læg timianbladene i vodka og lad det trække to timer
Tilsæt honning og citronsaft
Begge marinader med citrussaft er velegnede til både pillede rejer og rå fisk.
Marinaderne gør hurtigt rejekødet fast, og hesterejerne skal højst marinere en time, inden de serveres.
Tynde skiver rå fisk penslet med marinaden er serveringsklar med det samme.

Chili-hvidløgs-marinade

1 mild chili
½ rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1 dl rapsolie

Skær chili og peberfrugt i meget små terninger
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint
Bland det hele i olien, og lad det trække mindst to timer - gerne natten over.
Pillede rejer kan marineres en dags tid, før de serveres og spises.
Hele hesterejer marineres natten over, før de vendes i mel, steges på panden i rapsolie og spises med det samme. De sødlige, knasende skaller går godt i spænd med skummende fadøl.
Marinaden er også god til fisk, som skal steges eller grilles.

Lime-ingefær-marinade

2 limefrugter (økologiske, da både skal og saft skal bruges)
40 gr. skrællet, revet ingefær
½ dl koldpresset rapsolie

Riv den grønne skal af limefrugterne, og pres saften af dem
Rør limeskal, limesaft og ingefær sammen
Pisk olien i lidt efter lidt.
Lad marinaden trække to timer før brug